RINOGERMINA превенция

Превенция през есенно-зимния сезон с RINOGERMINA
Др. Кангалова ОПЛ, педиатър от гр. Асеновград

Съвсем накратко искам да споделя опита си в приложението на продукта RINOGERMINA спрей в моята практика.
В продължение на 29 години работя като педиатър, и съм стигнала до извода, че понякога лечението на една хрема е трудно и продължително начинание, поради честото ѝ повтаряне и изградената резистентност на причинителите ѝ.
При 80% от децата до 7 годишна възраст, упоритата и продължителна кашлица се дължи на възпалена трета сливица.
Именно поради това, всяка алтернатива в лечението и профилактиката на този проблем, е добре дошла.
Какво представлява RINOGERMINA спрей?
RINOGERMINA спрей в никакъв случай не е аналог на капки за нос за лечение на хрема. Нито ваксина, като добре познатата от миналото, IRS 19. По конкретно може да се нарече “пробиотик” за нос. Съдържа два вида лиофилизирани бактерии Str. salivarius 24SMBc и Str.oralis89a. Те заедно помагат за възстановяването на бариерния защитен слой на носната лигавица и по този начин имат антагонистичен ефект към най-честите бактерии и вируси, атакуващи така уязвимите нослета.
За успех на лечението е необходим и коректен подбор на пациенти. Аз лично използвам RINOGERMINA спрей при деца със заден ринит, аденоидни вегетации, протрахирани хреми, чести отити и риносинуити.

При продължителна употреба на различни капки за нос, нарушената сапрофитна флора се повлиява много добре от RINOGERMINA спрей.

За по-добър ефект е необходимо продуктът да се прилага след антибиотично лечение, системно или локално, най-добре след антибиограма.
Профилактичен прием в три до пет поредни месеца по 7 дни, сутрин и вечер при по-голяма част от пациентите, дава много добри резултати – намалява честотата и продължителността на хремата, а при някои напълно спира.

В заключение искам да споделя, че RINOGERMINA спрей е една добра алтернатива за профилактика и лечение на често повтарящи се инфекции на носната лигавица, с които се срещаме ежедневно.

RINOGERMINA спрей за нос биологична бариера се препоръчва:

  • За лечение и превенция на назофарингеални и тубарни инфекции, като например: отити, аденоидити, синузит
  • След локални назални и/или чести антибиотични лечения, за подпомагане възстановяването на нормалната назофарингеална сапрофитна флора.
  •  Във всички случаи, в които е необходимо да се подпомогне възстановяването на нормалната назална и назофарингеална сапрофитна флора (локални лечения на носа, алергичен ринит, астма, хроничен бронхит, хронично увреждане от цигарен дим или вдишване на дразнещи вещества и др.)
Превенция за цялото семейство с RINOGERMINA
Превенция за цялото семейство

 

 

 

Прочетете повече за:
Синузит

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *