RINOGERMINA

Революционен подход при рекурентни бактериални инфекции на ГДП

 „Това не са просто капки за нос! Те намаляват необходимостта от честа употреба на антибиотик”

 Д-р Андонова

 

Само при едно от 10 възпалени гърла причинителят е бактериален агент. Заболяванията на горните дихателни пътища (ГДП) са предимно от вирусен характер. Въпреки това, много често лечението, което се предписва, е антибиотично. Това е така поради  родителски страх и липса на аптечна дисциплина, изразена в продаването на антибиотици без рецепта.

Като всеки лекар, борещ се с последиците от неадекватна терапия, д-р Андонова, описва подробно страничните ефекти и неблагоприятните последици от безконтролната употреба на антибиотици.
Освен, антибиотичната резистентност, която в световен мащаб започва да покрива все по-големи територии, на ниво пациент, картината се запълва още от: променена микробиота, компрометирана естествена защита на средата, осигуряване възможност за колонизация от други патогени, риск от алергии, гастроинтестинални проблеми от различен характер и пр. 

Всичко това води до един основен извод:
Необходимост от използване на нови подходи в практиката и нуждата за подобрение и нормализиране на бактериалната среда чрез прилагането на т.н. бактериотерапия! 

 

RINOGERMINA съвети
Съвети RINOGERMINA

 

Първата такава бактериотерапия под формата на назален спрей е акцент в лекцията на д-р Андонова.
RINOGERMINA спрей е нов, революционен подход в бактериотерапията. Предназначен е за лечение и профилактика на често рецидивиращи отити, риносинуити и аденоити. Подобни пациенти с чести инфекции на ГДП (най-често деца), се характеризират с често увредена и атрофирала лигавица. 

Използваните бактериални щамове в състава на RINOGERMINA спрей са: Streptococcus salivarius 24SMBc и Streptococcus oralis 89a.
Те принадлежат към групата Алфа-хемолитични стрептококи, които са първото ниво на защита в назофарингеалната лигавица, играещи ролята на БИО-БАРИЕРА.

RINOGERMINA спрей действа чрез троен механизъм на действие: 

  • бариерен ефект – предотвратява възможността за контакт на патогените с епителните клетки на приемника.
  • антагонистичен ефект – директно се конкурират за: собствено място за прикрепване към епитела на гостоприемника; за хранителна среда и за пространството необходимо за колонизиране.
  • протективен ефект – възстановява се назалната микрофлора.
Информация за RINOGERMINA
RINOGERMINA биологична бариера

Д-р Андонова, могат ли да се съчетават RINOGERMINA спрей и  предписан антибиотик?

Категорично съм против назначаването на антибиотици за профилактика и по презумпция, че може да има бактериална инфекция. В случай, че има клинична картина на бактериално усложнение след вирусната инфекция, т.е. след един „светъл период” се повиши температурата, появи се налеп по сливиците, наблюдават се увеличени лимфни възли и промяна в кръвната картина, и са налице достатъчно доказателства за бактериална инфекция, то тогава винаги назначаваме антибиотик. По време на прием на антибиотик RINOGERMINA спрей се спира. Терапията се подновява след това.

Какво всъщност прави RINOGERMINA спрей?

RINOGERMINA е назален спрей, който възстановява нормалната микробиота на назофаринкса, т.е. продуктът осигурява посяването и заселване на милиарди “добри, полезни“ бактерии, нормално живущи в назофаринкса.

По какъв начин са селектирани „полезните” бактерии, съставящи RINOGERMINA спрей?

Подбраните щамове  в състава: Streptococcus salivarius 24SMBc и Streptococcus oralis 89a, отговарят на необходимите качества и изисквания за терапевтични такива (тези щамове са добре познати и разпознаваеми – естествено обитаващи назофаринкса; със способност за бърза и лесна адхезия към рецепторите на епитела; със способност за бързо колонизиране в средата; с дълга жизнеспособност, с доказана безопасност, без прояви на токсичност и имунологична сенсибилизация). Клинично доказани, те противодействат на патогени като S. pneumoniae, M. catarralis и H. Influezae.

Прочетете повече информация и по темата свързана със синузит 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *